rörelsepalpation!

Nu har vi börjat med ngt som heter rörelsepalpation i skolan. Det är jätteroligt för det ger en bild av vad det är man ska jobba med framöver. Rörelsepalpation innebär att man känner, vrider, trycker, känner lite till samtidigt, funderar på om det man känner är det man skaaa känna, vrider lite till o slutligen konstaterar att man inte känner ett smack haha. Nej då, skoja bara, vi lär oss hur det känns på utsidan kroppen när en led el olika strukturer rör sig. Alla går runt o känner på alla vilket innebär att man under fyra timmar, nästan, har en massa oerfarna händer som klämmer o känner på en för att lyckas hitta strukturerna. Detta mina vänner blir smärtsamt efter ett tag. Hela kroppen känns möööör o man får ont överallt, blir astrött o får huvudvärk ibland. Det verkar som att det är lättare att bli sjuk. Anledningen till att kroppen reagerar som den gör är ju för att alla är oerfarna och att man håller på så många timmar om dagen, flera dagar i veckan. 

Hur som helst är det askul o jag VILL lära mig så fort att jag blir frustrerad när jag inte känner direkt. Jag veeet att det kommer att ta lång tid innan man kan känna det man ska känna.. o vi har ju precis börjat lära oss, så det e ju inte konstigt om man inte kan känna ngt än. Men jag måste säga att jag tror att jag kommer att behöva arbeta lite mer än dom flesta i klassen eftersom jag e så kort. Det är inte en fördel i detta yrket för jag kommer att behöva utveckla en egen stil eller göra saker på mitt sätt för att kunna få ut samma sak som en lite längre person. Men det ska jag klara! fast besluten!! Olson(våran tidigare lärare) får väl hjälpa mig att hitta lösningar emellanåt haha. Han är grym på att hjälpa till att hitta lösningar. Det ser riktigt roligt ut i klassrummet när alla koncentrerar sig så otroligt. Tomma blickar stirrar ut i intet samtidigt som dom bänder o vrider i kroppsdelar. haha jag älskar mitt val av utbildning!!
 


Ryck upp dig fegis!

Va fan vill du egentligen! du är ju helt sorglig! jag blir så trött på att du aldrig kan bestämma dig eller ta ställning till ngt här i världen! vad är det som är så svårt för dig din fegis? försök att komma på vad du tycker o vad du vill o gööööör ngt åt saken för kattsiken! du kan inte bara glida runt o lyssna på vad alla andra tycker o tänker o sen tycka att alla har rätt.. ngn gång måste man ju tycka ngt först o sedan hålla fast vid det. Är du så feg att du inte kan stå för vad du tycker o tänker? det trodde jag inte om dig! trodde du var starkare än så. Tycker det är dags för dig att skaffa lite styrka, för annars kommer du inte att klara av mycket här i världen, framför allt inte din utbildning. Skärp till dig o ryck upp dig istället för att gnälla över saker som känns jobbigt! ta tag i dom o lös dom! så försvinner dom ju.. istället för att gnälla sönder alla andra runt dig, ingen orkar lyssna på ngn som är negativ, gnällig o allmänt trött. Du har inget att gnälla över för du har fått allt du behöver här i världen.. kärlek, möjligheter och ett bra liv! var tacksam istället för att tycka att det känns tomt o ensamt o trist, för du har äntligen fått en chans att kunna vara ensam o du tycker egentligen att det är skönt att vara själv, det vet du! du älskar din lilla lya o dina saker och är väldigt nöjd över din situation så tänk inte ens ngt annat! att gnälla över ngt som man egentligen tycker om är ju bara ett sätt att utrycka att du inte vet vad du vill i andra situationer! gnäll inte över saker du tycker om! Skärp dig! se till att få ngt gjort istället för att samla saker på hög så att du kan gnälla över att du har så mycket att göra sen. DU skapar din egen situation o vill du att det ska vara jobbigt så blir det oxå jobbigt. Men det vill du ju inte så se då för böveln till att det inte blir så! du är tröttsam när du är så ambivalent och mesig! sätt lite fräs ngn gång o lös dina problem! ingen annan kommer att göra det år dig! gnällspik!

Ryck upp dig o sluta gnäll Jennifer!


inget är vad det ÄR

Inget är vad det verkar vara. Så fort man tror att man fått grepp om saker o ting så ändras det o man står där lika undrande som innan det klarnade. Så fort man tror ngt så försvinner det. Är det meningen att man helt enkelt bara ska låtsas som att livet inte existerar och inte reagera över ngt, så att man inte drar egna slutsatser? men vad är det egentligen som gör att man kan tro en sak så starkt att man nästan Vet att man har rätt, som sedan visar sig vara helt annorlunda mot vad man trott. Är det för att man skapar det man egentligen vill ska ske, inne i hjärnan, där ingen kan kommentera det, för att man tror att det då kan ske? Men en del saker som man skapar i hjärnan sker ju faktiskt. Det finns. Hela tiden ser man, hela tiden hör man, hela tiden känner man dofter och hela tiden känner vi o reagerar. Allt det vi ser, hör, luktar, känner och reagerar på uppfattar vi ju inte. Kroppen uppfattar det , men medvetandet gör det bara om det är ngt som är starkare än medvetandet för stunden. Men av allt detta som sker i det undermedvetna drar vi ju slutsatser. Våra slutsatser bygger ju på fakta.. eller? saker vi reagerar på bygger ju på ngt. Därför tycker jag att det är så underligt att det man tror och uppfattar som tydligt, i vissa fall kan vara så annorlunda. Jag vill tro att det som är ÄR. Jag vill kunna känna mig såpass trygg i mig själv att jag kan lita på att det jag ser, hör, känner osv stämmer överrens med det som ÄR.

Jag blir otrygg när jag känner att livet bara passerar medan jag står stilla. Jag gillar inte när saker sker utan att jag har varit medveten om att de skett. Jag vet att jag låter som ett totalt kontrollfreak, men jag har inget behov av att kontrollera så mycket annat än just mitt livs passage in i framtiden. Jag vill vara medveten om vad som sker i mitt liv o när tiden fylls av så mycket annat att jag inte märker att det bara passerar, utan att jag varit medveten, blir jag stressad. Låter kanske knäppt men det får det göra.. det ÄR knäppt.

Jag vill inte gå runt o tro att jag uppfattar saker, som sen visar sig vara helt totalt fel. Det gör att man känner sig dum, o jag gillar inte att känna mig dum. Ingen gillar att känna sig dum. Jag är inte dum det vet jag.. tänker kanske lite underligt ibland och säger lite konstiga saker emellanåt.. men det står jag för o det är det som gör mig till MIG. Det gör mig inte dum utan personlig. Men jag vill kunna ha kontroll över det jag uppfattar och vad som ÄR.

Hur som helst, så störtlandade jag idag o allt som jag nånsin tyckt varit jobbigt eller besvärligt kom ikapp mig idag, o det är såna störtlandningar jag hoppas kunna lära mig att undvika om man kan uppfatta saker direkt istället för att gå o samla på sig saker som sedan blir till en bomb. Men det är skönt att land ibland så att man återigen kan se saker som dom ÄR.

p.s är fortfarande arg på CSN 

ARG!!!

ARG! nu är jag faktiskt riktigt arg... det händer inte så jäkla ofta så nu tycker jag att jag kan få vara lite förbannad en stund!!! Jävla CSN säger jag bara! det finns inte ens en liten j-a kompetens hos dom. Men kan ju börja fundera på varför dom inte SEEER att dom behöver se över sitt system? för det fungerar ju uppenbarligen inte! Se på Norge tex som har UTVECKLAT sitt system så att studenterna kan få sina pengar utan att behöva vänta flera jävla veckor. Det tar tre dagar i Norge från det att man ansöker till att man får sina pengar för att allt görs över internet.. TRE jävla dagar!!! jag skickade inte in mina papper om ny ansökan innan sommaren pga ett missförstånd. Men jag skickade in dom för två o en halv vecka sen och väntar nu på att dom ska skicka ytterligare ett papper som skolan sen ska skriva på, innan jag skickar tillbaka det till CSN. Jag har alltså väntat TVÅ O EN HALV jävla vecka!!! o idag får jag ett brev från CSN som är ett inbetalningskort för det studielånet jag har fått hittills.. jag stod där i hissen som en fågelholk o började fundera på om det är NGT alls i detta landet som fungerar som det ska?! när det gäller byråkratin så är det iaf inte direkt mycke som funkar.. att jag fick det där inbetalningskortet innebär att dom inte ens har BÖRJAT titta på mina papper!!!... på två o en halv vecka!?! snälla jävla CSN ni kan ju ta er i kragen o se till o fixa systemet! 
Jag vet att det är MÅNGA som inte har fått sina pengar än o då har det snart gått en hel månad sen skolstart. CSN vad är det som är så svårt?! om ni har mycket att göra när alla studenter skickar in ansökningar får ni väl för helskotta planera för det! det kan ju inte vara så att det kommer som en chock för er VARJE år/halvår som folk ansöker om pengar att det blir mycket att göra för er??!! PLANERA lite för det så kanske det blir lättare för både er och studenterna som då kan få sina pengar som dom har RÄTT att få.

okej nu har jag fått ur mig lite smutskastning o ska äta lite kvällsmat.. sen kan jag nog ta ett djupt andetag o låta det ta den tid det tar.. det finns ju inte direkt mycke man kan göra åt det.. men tills jag fått i mig maten ska jag vara ARG! jävla CSN!

en vacker värld

En tanke slog mig precis, ganska självklart egentligen men jag har inte riktigt tänkt så förut bara. Men, vilket vacker värld fotografer måste leva i. Jag menar, det är en otrolig talang att kunna se hur saker ser bäst ut från olika vinklar direkt, utan att behöva traska runt o ta miljarder bilder på samma motiv från olika vinklar, för att sedan närmare studera vilken vinkel som var bäst, o sen överraskas av att bilden blev bra. Det är en otrolig talang att kunna SE saker.. små tillsynes obetydliga ting som merparten av befolkningen bara passerar. Fotografer har en förmåga att fokusera på en del motiv så att även ett foto av den mest konstigaste pryl kan bli så otroligt vackert, att det blir ens favoritbild i albumet. De har en möjlighet att fånga situationer på bild, som verkligen talar om hur man upplevde det.. inte bara hur det såg ut. 
 
Jag undrar om dessa människor är lite mer uppmärksamma än andra, uppmärksamma på tex minspel, kroppsspråk, ljudnivå o såna där saker som "vanliga" människor oftast bara registrerar utan att lägga så stor vikt vid. Jag finner fotografer mycket intressanta och jag kan inte sluta att imponeras när jag ser vackra bilder.
Tänk att kunna få kika in i hjärnan på en sån människa o få uppleva denna vackra värld, fylld av former, vinklar o färger. Om det fanns en talang som jag skulle vilja ha, så hade det varit möjligheten att se detaljer o göra dom vackra. 

♥ vinden blåser vart den vill

Summa summarum

Nu har hösten officiellt börjat. Det beror dock inte på vädret, för då kan man ju nästan säga att det har varit höst hela sommaren, utan det beror på att skolan har börjat igen.

Sommaren visade sig bli extremt stressig pga det dåliga vädret. Det finns ju inte så mycket att göra i strömstad när det regnar så de stackars turisterna fick ju fika o fika o luncha o fika lite till. Många av dom på kk där jag jobbade. Efter förra terminens slut var jag(o resten av klassen) väldigt utarbetad o nära utbränd skulle jag vilja påstå, o efter en sommar av extrem stress mådde jag inte direkt bättre. Mysiga o enkla saker som att åka ut o fiska kändes övermäktigt o jag blev lite rädd att jag inte skulle orka med det kommande skolåret. Det vet jag iofs inte nu heller, men det känns mycke bättre nu iaf o hittills går det bra. Jag har fått lite lugn o ro i min lilla lgh o krafterna börjar komma tillbaka.

här är lite bilder över saker som jag ändå hunnit med att göra under sommaren som varit:

    
Sommarjobb på Kaffekompaniet. Lyckad utgång med goa vänner på "the Cod"

   Grillkväll hemma hos Hanna med J&A o lilltjejen! myyyyyyyzzzzzzz


 
sola o bada i pinja colada!!! en av de få fina dagarna denna sommar!


                
Midsommar!! en hel drös med vänner kom o hälsade på över midsommar!även syrran o hennes polers samt mina andra goa vänner joinade partyt o det blev två trevliga kvällar trots vädret. Singstar, Wii o mycke dricka gjorde kvällarna kul. Alla dokumenterades tyvärr ej..


    
J fyller 26 år! grattis:D


 
mitt under sommarstressen släppte jag o yrvädret allt o åkte till sthlm! guuu va skönt det var att vara ledig!


   
Personalmiddag för personalen på kaffekompaniet!


    
Aupairträffen detta året var hos mig i strömstad! så himlans kul o träffa tjejerna igen. Pratade ikapp oss om vad som hänt sen sist, var väldigt längesen vi sågs, så det var en del att prata om, o hur gör man inte det bättre än över några glas vin! Synd bara att inte fler kunde komma.


 
Semester en vecka innan skolstarten. Klippte mig o fick några dagar med fint väder. Lyckades komma ner i varv måttligt iaf:D

det var sommaren 2007. Har gjort lite mer saker men jag kan ju inte lägga in kort på allt haha.

Hey babe

There is something. There is something. I can't put the puzzle together. I can't explain all the details because I can't understand. You make me feel babe. You make me feel things, both good and bad, things I don't want to feel. The way you make me feel when I'm around you babe is wrong. I know that the two of us is a bad match, but then, there you are, standing in front of me and everything else seems to disappear. You could never compleat me, I know that, but then, there you are, right in front of me, smiling, glowing like the sun itself, making me feel things. Making me feel. When I'm around you I know I'm alive. You look at me the way I want to be looked at, you hug me the way I want to be hugged and you kiss me exactly the way I want to be kissed. You can see me. You do things just right, and this is all a play for you. You do this to often to make it real babe. But then again, when you stand in front of me, smiling, glowing like the sun itself, the reality seems to fade away. I want to peel you of my mind and every time I manage to do so, you are there, right in front of me, smiling. What is it about you that my mind seems to like? I can't get it right. Is it your good looks? But than again, I've seen thousands of beautiful people and none of them make me feel things. I've talked to many interesting people but none of them make me feel. I want you out of my life babe. You are not good to me. But why do you take my breath away when you hug me. I can't put the puzzle together because it doesn't make sense.

RSS 2.0