Vänner

Alltså, det är en helt underbar grej att ha vänner. Att ha människor runt sig som man gillar att umgås med o som gillar att umgås tillbax. Där det finns en avslappnad attityd som talar för ärlighet och trygghet. Man vet var man har varandra o behöver inte undanhålla saker för varandra. Detta omsesidiga fenomen är underbart så länge det är just ömsesidigt. Så fort någon av vännerna börjar känna att det är ett tvång att träffas, så är man inte längre vänner på samma plan. Min fråga är hur det kan komma sig att såna saker helt plötsligt ändras? Visst det kan vara en så enkel sak som att man umgåtts för mycket.. men då antar jag att vännerna talar om det för varandra så att båda vet att det inte beror på vänskapen, utan att man behöver ett break från varandra, som dessa känslor uppkommer. Alltså att ngn av vännerna känner att det är ett tvång. Det måste finnas kommunikation här i världen, oavsett om det handlar om förhållande eller vänskap.

Jag vill inte att mina vänner ska tycka att jag är för intensiv. Men i min värld så finns det inte tvång. Man umgås ju för att det är kul, eller? inte för att man känner sig ensam o för att man inte har ngt annat att göra. När jag inte har ngt att göra så tar jag en promenad el glor på tv el ngt liknande. Jag hör av mig till mina vänner för att det är kul o för att jag gillar att umgås, inte för att jag inte har ngt annat för mig. Om intrycket av mig är att jag hör av mig till folk för att jag är ensam o inte har ngt att göra, så vill jag verkligen försöka motbevisa det. Tro det eller ej, men jag gillar faktiskt att vara ensam. Men när jag har människor runt mig som jag antar gillar att umgås o snacka o så, så har jag tänkt att man lika gärna kan göra just detta... o jag har helt o hållet antagit att de säger ifrån om de inte har lust att snacka eller hitta på ngt. Om mina vänner säger just detta, att de inte har lust att snacka el umgås, så kommer jag definitivt att respektera det. Hur ska man annars kunna lita på att vännerna gillar att umgås?  

Hur som helst så är jag lyckligt lottad som har så många underbara o nära vänner. Det är få förunnat. O mina vänner är riktiga vänner som inte behöver undanhålla såna viktiga saker för mig. De talar helt enkelt om för mig när de inte vill eller har lust att hitta på saker. Så jag räknar med att alla vänner jag har kommer att göra det i framtiden oxå.. istället för att komma o säga i efterhand att jag är för intensiv o är i behov av sällskap för att inte känna mig ensam.  

mitt favoritstycke musik är det man kan höra hela tiden när det är tyst

Ny människa på jorden

Nu e hon hääär! A o R har fått en liten flickaaa! o allt gick bra! så kul för familjen! o som vanligt är jag så imponerad av vad kroppen kan göra egentligen. Jag menar, det är ju tusen miljarder processer som sker när bebisen bildas där inne. Helt otroligt att alla celldelningar leder till att just en människa bildas. Det är en helt fantastisk grej att alla celler vet exakt hur de ska dela sig o vad de ska bli. Jag menar, ett öra skulle ju lika gärna kunna få för sig att bli e tå.. hahaha hur kul hade inte det sett ut hoho. Sen är det ju en otrolig grej att kroppen klarar av att få ut bebisen. Den vet exakt vilka muskler som ska kontraheras för att bebisen ska ut. Jag menar, istället för sammandragningar så skulle ju kroppen lika gärna kunna få för sig att spänna benen hihi. Men, kroppen vet.. Jag är IMPAD. 

Annars har det inte hänt så mkt mer än att jag införskaffat ett nytt överkast! äntligen! o på rea dessutom. Är det möjligt att köpa ett överkast för 175kr??? tydligen hehe. Sen gläds jag för Big's skull. Alla förtjänar att må som han gör nu! Det är så underbart när människor kan säga.. "jag har det verkligen bra nu" o känna sig helt tillfreds med livet! Denna positiva attityd ger andra människor energi.. härligt!

Pluggar praktiskt för tillfället, snart tenta, men jag befinner mig i förnekelsestadiet o är inte det minsta nervös. Trots att jag inte kan grejerna än o att tentan närmar sig med stormsteg. Lite lustigt att sitta ensam o plugga praktiska övningar måste jag erkänna. Det ser lite roligt ut när man sitter o viftar i luften för att föreställa sig att man utför ngt praktiskt. Hehe tur att man kan sitta någonstans där ingen ser en.

Sen har jag påbörjat ett litet nytt projekt som kommer att visas om ett tag. När det e färdigt. Men inte än. 

That's about it!

man måste stanna upp ibland för att orka gå vidare

 


allt mitt e ditt

Det verkar som att det är viktigt för en del människor att ha revir. Med revir menar jag inte nödvändigtvis en bostad el plats, utan saker i det vardagliga livet som man beskyddar som om det vore sitt eget, sitt revir, tex vänner, erfarenheter el prylar. Kanske hänger det med sedan urminnes tider, kanske är det ett sätt för oss människor att visa att vi oxå har rätt till saker som inte ngn äger, el så kanske det beror på att vi vill ha det andra har o tar för oss för att visa att vi oxå har rätt till det. Jag tycker personligen inte att det är så viktigt att visa vad jag har o inte har el beskydda det så att inte andra trampar på "mitt" revir. För jag delar gärna det jag har med andra om dom vill ha det. Frihet är viktigt anser jag o kanske är det därför jag inte har några problem att dela det jag har runt mig. För om man börjar säga att det här ska JAG ha, bara jag o det här är mitt, bara mitt, så försvinner ju friheten kring det o även valet att Vilja ha det. Att kunna välja är enligt mig en slags frihet.

Men jag har förstått att det är oerhört viktigt för en del människor att visa att de minsann oxå har rätt till vissa saker, o beskyddar detta som om det vore ett revir. Vilket innebär att tränga undan allt som skulle kunna vara ett hot. När jag träffar människor som dessa har jag svårt att veta hur jag ska bemöta dem. Så mestadels blir det ju bara att man tar ett steg undan för att låta dessa människor beskydda "sitt". Så att de kan få känna att jag inte ska ta det ifrån dem. Hur nu det skulle kunna gå till. Alla har vi ett val att tex vilja vara, vilja göra, vilja delta o därför kan ju inte ngn ta ett sådant "revir" från ngn. Vi kan välja att lämna saker o vi kan välja att ta del av saker.

Men samtidigt vill man ju inte själv bli av med det man har, för att ngn annan så hemskt gärna vill ha det o tar till alla medel för att få det. Då får man helt enkelt förlita sig på att det man har finns kvar när stormen har lagt sig. Lita på människans vilja, människans frihet. Vilket kanske inte är så lätt alla gånger när det är en ny sits att ens behöva tänka så.

♥ Varje sekund kan vara en ny början. Det är ett val. Det är ditt val.

organiserat kaos

Opera på hög ljudnivå. Tusen miljarder saker överrallt.. så kan det gå till när man äntligen får tummen ur att organisera i kaoset. När jag flyttade in i lgh stoppade jag bara in alla grejer överallt utan att ha ngt system, så därför har jag nu plockat ut allt jag äger för att slänga det jag inte använt o sen stoppa in det igen. Fast i ett system. Konstigt det där med prylar egentligen, för man kan leva på som vanligt utan att sakna dom, men sen när man röjer o hittar grejerna så "inser" men hur mkt man kanske egentligen behöver just den prylen. Trots att man inte ägnat en endaste liten tanke på den. Jaja slut på det nu, kasta kasta. Måste få lite plats till min kombo:D

Annars har det inte hänt så mkt. Har inte funderat så över några världproblem heller så jag har inte så mkt att skriva. Jag var hemma hos en kompis igår o fick en dos av mys. M bjöd mig o isländarn på wok o sen kollade vi på handboll. Fick tillbaka min myskänsla i kroppen då. De var så snälla mot mig. Så jag får ta tillbaka tanken om att det tagit slut på bra killar här i världen. Dessa grabbar är supergoa! deras flickvänner kommer att få det bra i framtiden.
Det enda jag har funderat över är människors behov av revir för att få bekräftelse. Men jag måste tänka lite till på det innan jag kommer fram till ngt haha. På återseende.


ut på knut

Idag är det, som alla förmodligen vet, 20dag knut. Det är dagen D, då man är tvungen att ta ner sitt julpynt o kasta ut granen, annars anses man vara en sån där knäppgök som inte fattar att julen är över. Detta är en dag då alla julfantaster tvingas slita sig från alla detaljer som utstålar myyyys. Den dagen jag köper en gran till mitt hem för första gången, kommer jag att ha kvar den tills just denna dag, om jag så måste tejpa fast alla barr o vattna granen frenetiskt med sockerblandning o allt vad det nu kan tänkas vara en gran behöver. Jag har iaf tagit ner mitt pynt nu o bäddat ner det i en speciell påse där de kan vila tills nästa jul haha.

Julen 2007 var jättemysig som alltid, o innehöll alla obligatoriska ting som samlad familj, mammas/pappas köttbullar osv. Över nyår åkte vi på en hemlig resa till Sälen. Eftersom pappa fyllde 60 o inte ville vara hemma tyckte jag o sis att det var en bra ide att åka på en hemlig tur dit. Det blev kanonlyckat!! pappa blev verkligen överraskad o han blev så glad att han inte visste vad han skulle säga! mer än, "o herregud" och "ska vi dit?". Vi spelade spel o eldade i brasan på kvällarna o åkte skoter, skidor samt gjorde ett besök i sälenbyn. Även toppstugan besöktes trots två pers med höjdskräck. Det blev en upplevelse som ingen av oss kommer att glömma!

      


Nu har skolan startat igen. Det kommer att bli en relativt lugn termin nu tror jag vilket är skönt. Vi har mkt praktiskt o kommer att hålla på med roliga saker som massage. Kommer att kunna jobba som massörer efter denna termin. Jag kommer att få en combo ett tag från feb. oxå.. askuuul! Det är aupair S som ska flytta till sthlm o hade lite kris med bostad, så hon ska bo hos mig tills hon får tag på ngt eget. Ska bli mysigt tycker jag!!  

mod är att våga älska igen efter att ha varit med om dåliga erfarenheter; att våga titta på och gräva djupt i sig själv och upptäcka vad det är man gör (bra sagt av Jennifer Lopez)

RSS 2.0