ny årstid?=vintervårsommar..

När jag reser med buss eller tåg ensam, så vill jag resa ensam. Kanske låter "typiskt svenskt" att inte vilja småprata med folk på bussen eller tåget, men så är det iaf. Jag kan inte låta bli att skruva på mig o känna mig lite besvärad när jag hamnar bredvid en pratkvarn.. när det till råga på allt finns lediga platser på andra ställen i bussen/tåget. Det är helt okej att utbyta några ord lite vänligt sådär.. om vädret o annat ointressant. Men när pratkvarnen börjar babbla om annat stänger öronen automatiskt av o man blir besvärad. Allra skönast är ju när man kan få ett "eget" säte o kan lägga upp benen o hissa bak sätet. Man hinner ju då som alla vet fundera över många oviktiga saker hehe..

En sak som retar mig lite när jag är ute o far med bussar är när man hittat en bra plats, bussen är nästan tom, man har ingen framför sig el bakom sig så man kan luta bak sätet, satt sig skönt med jackan som täcke o är påväg att somna... o det kommer en människa o sätter sig bakom!!! BAKOM det ENDA sätet som är bakåtlutat! detta innebär ju att man "måste" hissa upp sätet igen o sitta som en makaron hela resan. För så gör man ju bara på bussen.. kommer ngn o sätter sig bakom en så hissar man vänligt upp sätet så att de kan få plats med sina ben o grejer. Men man får faktiskt skylla sig själv om man väljer att sätta sig bakom ett sånt säte när det finns andra platser att välja på.. eller hur? idag protesterade jag mot denna regel, rebellisk som jag var, o struntade i att hissa upp sätet. För det fanns faktiskt andra platser lediga!! 
O vad är det med alla människor som inte kan tugga med stängd mun???!!! kan bli tokig på sånt! när man lyssnar på musik.. på en buss... o ÄNDÅ kan höra personen bakom smaska.. så smaskar den personen alldeles för högt för att vara offentligt! Fy skäms för alla som inte fattar att andra människor inte vill dela deras mellis-stund!
För övrigt brukar resorna gå väldigt smärtfritt o det är skönt att fundera så intensivt på saker(som man har tid att göra på en buss el tåg) ibland..

Har haft det helt underbart på påsklovet.. kändes lite konstigt att vara hemma på västkusten så länge. Hela tio dagar blev det. Hann med både ensamtid, familj, vänner, bebis, gamla arbetskompisar, arbetsintervju(fick jobbet by the way tjohoo) o ett besök på stranden med fika!!!!!!!!! Helt underbart. Dagen på stranden var så myyyysig.. fick en känsla av vinter,vår o sommar på en gång. Jag o kafé-J tog med oss kaffe, filt o kakor till stranden en dag.. det var helt stilla o varmt.. så varmt att jag kunde sitta i t-shirt!!! kändes lite konstigt eftersom vi var tvugna att gå en skogspromenad i snö för att komma till stranden.. men i solen var det varmt. Vi plockade snäckor o snackade o hade det allmänt mysigt!

   
                                   långt där borta ligger mitt nästa sommarjobb

  
En dag på stranden


GLAD PÅSK everyone

Sitter här med tvätt hängandes överallt i lgh och funderar över livets gåtor och sanningar haha. Kom på att gardinstången(utan gardiner på) är perfekt att hänga tvätt på(Som vanligt var det fel på torkskåpet i tvättstugan). Doften av nytvättad tvätt sprider sig väldigt sig snabbt när man hänger upp tvätten. Underbart. Jag upptäckte att livet är väldigt underbart som student.. detta livet passar mig ypperligt. Kände efter ordentligt där inne i hjärteroten o kom fram till både ett o annat. Saker som jag behövde lyfta fram o konfrontera för att få bukt med, lyftes fram i champagneångorna som blandats med doften av tvättmedel o konfronterades. 

Idag kom örebro-D o hälsade på oxå. Även exkombon hälsade på. Hon har fått ett nytt jobb äntligen!!! GRATTTIIIISSS! hon var så glad o nu har vi druckit upp 1.5liter skumpa o ätit köttfärssås o pasta:). Livet känns så där långsamt o förträffligt för stunden. Känns t.o.m som att jag kommer att sova gott inatt. Imorgon bär det är till västkusten.. niiiccceee!
Vill bara önska alla läsare en glad påsk o hoppas att alla kommer att äta sig illamående av flottig mat, ägg och påskägg med godis i. Det är vi värda:) 
 
Försöker minnas om jag upplevt snö på påskafton förut.. förmodligen har jag det.. men såna där små detaljer verkar ju vara omöjliga att komma ihåg i efterhand. Speciellt med ett antal glas skumpa i kroppen. Kanske blir påsken 2008 en härlig dag med massa snö. Det återstår att se.

So long everyone! o jag säger det igen.. glad påsk!!!!!

famiiiljen!

ÅÅ guuu va skönt det var att komma till örebro i helgen. Det var så skönt att umgås med sis. Jag upptäckte oxå hur mkt jag har saknat henne. Vi har inte haft riktig kvalitetstid tillsammans på väldigt väldigt länge. För även om vi har träffats över jul tex så har det ju inte bara varit vi. Det bästa är ju att hon bor i örebro o att det bara tar 2.5h att åka dit. Det är ju inte alls långt egentligen så man borde kunna ses lite oftare. Jag insåg oxå hur lite vi har koll på varandras vardag. Även om man berättar för varandra hur saker ser ut, är eller görs i telefon, så blir det ju inte på riktigt förrän man träffas och kan se det med egna ögon. Det är så mkt man inte säger över ett telefonsamtal på mobilen. Det är en smygande stress i ett sånt samtal, vilket leder till att man ofta berättar en förkortad variant, eller rent av undviker vissa samtalsämnen som man vet tar lång tid att berätta. Det är tragiskt att det är så egentligen för man vill ju ha koll på sin familj o vänner även om man inte bor i samma stad. Jag vill ha min syster nära för hon är trots allt min syster! min familj! en av mina bästa vänner! därför har jag bestämt mig för att inte vara så dålig på att hälsa på henne framöver!

Under helgen hade vi så otroligt mysigt! Träffade örebro-D på fredagen o vi hade jättemysigt med film, chips o mat. På lördagen gick jag o sis på stan, fikade i solen och åt på restaurang på kvällen. Åt VÄRLDENS GODASTE hamburgare o sis åt en helt underbar kyckling med rödpestosås. Vi drack vin o kollade på melodifestivalens final samt snackade hela kvällen lång. Pitchers hette stället. Rekomenderar det stället varmt om ngn ska till örebro. 
Även på söndagen strålade solen o efter sovmorgonen gick vi på påskmarknad i vadköping. Ultrasupermys. Sen hann vi med ytterligare en fika innan jag åkte hem. En helt underbar helg!!! o jag behövde verkligen komma iväg o träffa familj. Saknar mina nära extra mkt nu för tiden. Vet inte vad det beror på.. kanske beror det på att jag snart ska till västkusten. Ska vara där i massa dagar.. för jag har påsklov!(kors i taket)

här är lite bilder från helgen:

     
Våren var i full gång o solen värmde underbart. Det blommade krokusar i mängder i parken och t.o.m änderna hade det mysigt i solen.

   
vi lyckades komma med på vimmelbilder oxå hihihihihi... är fullt medveten om att jag ser lite vinrosig ut, men det bjuder jag på!

Love you sis!

Yrvädrets 25årsdag!

För ett tag sen fyllde yrvädret 25år.. denna dag hade hon pratat om i flera år o förberett sig att inte känna sig gammal. Jag åkte hem utan hennes vetskap o överraskade henne hemma hos J&A på middag. Det blev en lugn o mysig kväll. Dagen efter rövade vi bort henne till gbg för att spela(el skjuta el vad man nu säger) laserdome! sååå jäkla kul det var att skjuta folk med laser!! tjohooo va vi sköt. Sedan åkte vi hem till yrvädrets lgh där hennes mamma hade fixat för förfest(o kryddparty som hon inte visste om). Fanns massa roliga saker på det partyt kan jag meddela! Sedan bar det av till J&A för fest. Vi hade ordnat så att hennes arbetskompisar o andra hon känner skulle komma o överraska henne. Det blev lyckat. Senare på kvällen drog yrvädret o jag till U-a för att gå på Mortens där vi skulle möta upp arbetskompisarna. Det blev shotar o mer dricka o vi hade skitkul!

Här är lite bilder från kvällen

         

 


yrväder sökes

Saknar yrvädret massor idag. Hon förstår mig. Hon vet när, hur o vad jag känner utan att jag ens behöver förklara. Jag behöver aldrig oroa mig för att hon ska lämna mig ute eller vända mig ryggen. Jag behöver aldrig oroa mig för hennes reaktioner för de känner jag till redan. Hon är en riktig vän. Såna är det ont om. Vill att hon ska flytta hit. Håller alla tummar i världen för att hon gör det hon funderat på så att hon kan komma hit.  


 

rutin?

hm.. fick ett intressant telesamtal nyss. Kanske kommer mitt liv att få lite mer rutin framöver. Iaf två dagar i veckan! haha.. ska kolla igenom mitt skolschema o kolla läget. Tink tink...

Linford Communication

Igår var det inflyttningsfest hos rådjursögonen och hennes pojkvän.. det var riktigt kul att träffa nya människor och få ansikten på alla namn! gillar såna där fester där man kan gå runt o dricka vin och mingla. Kul med nya människor tycker jag.

Idag har jag spenderat halva dagen nere i city tillsammans med örebro-D o hans arbetskompisar! fikade o hade det jättemysigt. En perfekt bakisdag. Ikväll blir det bio men innan dess ska big hjälpa mig med de J-A skruvarna till hyllorna jag köpte på ikea. Ogillar skarpt att inte klara av enkla saker som att hänga upp hylljävlar... men efter denna gång ska jag klara av det!

 grabbarna från Linford Communication


vi rockade fett


Här om dagen åkte jag o C o S till Ikea o inhandlade lite nya grejer. Ibland kan man önska att man hade bil. Vi släpade med oss det vi hade köpt på bussen hem. Jag inhandlade nya fina hyllor, massa ljus, gardinstång och lite smått o gott. Nu ska det bli fint hemma hos mig:)
 
Igår firade vi en klasskompis som fyllde år. Det blev tacos, tårta och sen bowling. Jättekul! vi rockade fett på bowlingen allihop!!
        

de har balkong!!!!!

Igår hjälpte jag till när rådjursögonen+pojkvän flyttade in i sin nya lgh. Själva flyttandet gick jättesmidigt och rådjursögonen o pojkvännen hade packat så bra vilket gjorde det väldigt lätt att flytta. Sedan bjöds det på pizza vilket jag tyckte var en gullig gest. Det är en kanonmysig lgh dom flyttade in i o jag tror helt bestämt att dom kommer att få det jättebra i den lgh. DE HAR BALKONG! som till råga på allt har kvällsolen riktad mot sig! *mkt avis!*

Det jag tänkte skriva om är flyttstädning! Få saker gör mig riktigt arg, men detta är en av de saker som kan göra att jag börjar koka inombords. Jag anser att när man flyttar ut ur en lgh ska den städas oerhört grundligt. Det skall vara rent bakom, under, över och i varenda liten detalj. Avloppen ska rensas, ugnen och fläkten ska göras rena och toan ska vara kliniskt ren. Om man så ska skura med en tandborste för att få bort skiten. Ingen ska behöva städa upp skiten från den som tidigare bott i lgh. Man ska vara färdig i tid tills de nya kommer för att flytta in, oavsett vad som skett den senaste tiden. Har man varit sjuk flera veckor innan flytten så får man antingen be om att få skjuta på flyttdatumet så att man hinner fixa iordning, eller hyra in folk om man inte har vänner o familj som kan hjälpa till. De nya som ska flytta in struntar ju fullkomligt i vad som skett innan flytten.. de vill flytta in i en ren lgh.. i tid! Visst, man kan komma överrens om saker gällande flytten, men då ska det återföljas! 
Det är trist när man ska flytta och  städat sin lgh noggrant, för att sedan mötas sin nya lgh som inte är ren för fem öre. Då känns jobbet ogjort.

Begreppet noggrann städning är uppenbarligen väldigt individuellt och det är skrämmande hur en del människor blir förblindade av sin egen skit. Jag har inte den renaste lgh direkt, men inte fan lämnar jag min lgh skitig om ngn ska låna den eller komma på besök en längre tid. Jag skulle heller aldrig lägga mina barns nappflaskor i slasken tillsammans med matrester, smuts och annat äckel som legat där flera dagar och börjat lukta. Jag kommer inte att låta mina barn kravla runt på golvet o smaka på allt, om där finns massa gamla matrester och dammtussar. Men jag kommer framför allt inte att kalla min städning grundlig om det är stökigt! 
Kanske kommer även jag att bli förblindad av min egen skit när(om) jag skaffar familj, men jag hoppas innerligt att jag inte låter det gå så långt som vissa människor gör.  


RSS 2.0