home is where you lay your hat

När jag säger hem kan det innebära tre ställen. Därför återföljs alltid det ordet av antingen Sthlm, Strömstad el Dingle. Vad är det egentligen som avgör att hem bara kan vara en plats? för enligt min mening kan man känna att hem är på flera platser. Eller är man bara väldigt kluven som person då? Om jag skulle definera ordet hem skulle jag säga "home is where you lay your hat". Alltså att där man känner sig trygg och helt lugn är ett hem. En fast punkt behöver väl inte nödvändigtvis innebära EN punkt. Det är väl bara bra att man kan ha många stabila hem. Eller leder det oanat till att man blir en person som har svårt att vara på en plats för länge?

Det enda negativa som jag kan säga om att ha många hem är ju att det kan bli lite förvirring i konversationerna om man inte förklarar vidare vilket hem man pratar om. Om man har bott på en plats en längre tid får man ju automatiskt en hemkänsla. Efter ett tag kan nog vilken plats som helst kännas som hem. Jag har känt mig hemma i Dingle, Strömstad, Denver, Örebro och nu Stockholm. När man återvänder till de platser man tidigare känt som hemma, får man en välbekant känsla i kroppen även om det inte känns som hem längre så känns det iaf trevligt o tryggt att vara där.
Jag har aldrig uppfattat det som en negativ sak att ha haft många hem.. iaf inte förrän nyligen. Jag åkte på en lååång bussfärd här om dagen och funderade över detta. Vart känner jag mig hemma?.. eller vart HÖR jag hemma?. Jag har ju många hem, men ingen av platserna stämmer in på det hem jag vill ha i framtiden, där det kommer att funka med både arbete, familj o vänner.

Jag antar att jag befinner mig i en övergångsfas eller ngt för just nu känns det inte riktigt hemma någonstans. I min lgh känns det som hem. No doubt about it! Men jag vet inte om jag vill bo i sthlm i framtiden, för det är så långt ifrån min familj. Strömstad och Dingle känns ju inte heller liiika mkt hem längre eftersom hela min vardag utspelar sig i sthlm. O det känns inte som att det skulle finnas en marknad för mitt yrke på ngn av de platserna. Självklart känns det ju som hem hemma hos mams o paps men jag menar byarna i sig. Så.. vart ska jag ha mitt hem i framtiden. Ska hem bli en plats jag aldrig tidigare haft ngn relation till? ska jag offra närheten till familjen för att ha möjlighet att tjäna massa pengar? eller ska jag offra möjligheten att tjäna massa pengar för att ha min famlij nära?

Än så länge behöver jag inte ta några såna här beslut, o det är möjligt att det helt enkelt löser sig av sig själv sen. Men det tåls ju att börja fundera på en lösning så att man kan få allt som ett hem innebär, dvs en trygg plats där man har familjen nära, goda vänner och möjligheten att göra karriär och utvecklas på.
Vart finns den platsen tro?

en riktigt fet tisdag

Det geni som uppfann semledagen borde få pris. Jag hade kommit mkt bra överrens med den människan, vi har ju lixom samma smak verkar det som haha.. Semlor äääär ju så gott. Att en så enkel o extremt onyttig liten bulle skulle kunna vara så god. Den som uppfann semlan borde nog oxå få ett pris när jag tänker efter. 
När jag kom hem från en mkt krävande eftermiddag i skolan nyss, stod maten på bordet! min kombo hade gjort mat OCH köpt semlor!!! hur gulligt va inte det på en skala. Har jag sagt att hon har samlat många kombopoäng redan?! 

   
       bullen              kombon             fettisbulle


good morning sunshine

Måste bara få säga igen att jag gillar denna lgh skarpt. För varje morgon(som det inte är mulet) får jag se en otrolig soluppgång till frukost. Har försökt fota den men det blir lixom inte bra. Det är en ren fröjd att så ofta kunna få se ngt så vackert!!! hoppas jag aldrig tittar mig trött på den. Jag vill att den ska vara lika vacker alltid.

sweet dreams

Hehe.. kollar på "efter tio" med Malou von Sivers för tillfället o det handlar om drömtydning. Så himlans intressant! ett tittarbrev beskrev precis en sån dröm jag haft för ett tag sen. En dröm som jag tidigare beskrivit här i bloggen. Den om att tappa tänderna. Enligt drömtydaren så betydde den drömmen ngt helt annat än vad jag tjyvläst i drömboken på akademibokhandeln. I boken stod det att den betydde att man var rädd för att bli gammal. Men enligt drömtydaren(som verkade väldigt duktig) betydde drömmen att man inte sagt ifrån ordentligt i ngn fråga. Man hade inte bitit ifrån så att säga. Vilket nog skulle passa bra in vid det tillfället jag drömde den drömmen. Intressant.

En del drömmar minns vi inte o andra sitter fast i kroppen som ett "riktigt" minne flera dagar el kanske månader och år. Jag har en dröm som jag ofta drömde för några år sen. Jag kan inte ens räkna på fingrarna hur många gånger den återkom under det året.
I drömmen befinner jag mig på gröna kullar. Jag hoppar högt upp i luften så att jag ser marken bli mindre o mindre under mig, för att sedan falla ner o landa mjukt o ta ett nytt hopp. Precis som om jag hoppade bungyjump el var en antilop. Den känslan är helt underbar. Lite hissnande men på ett skönt sätt lixom. Jag hoppar upp o ner på alla kullar o jag är fri. Hehe undrar vad den drömmen kan betyda. Enligt drömtydaren ska man inte haka upp sig på detaljer utan se till känslan i drömmen. Isf borde ju den drömmen innebära att jag under den perioden i livet kände mig väääldigt fri hehe. Härligt!

Nu för tiden minns jag inte drömmarna lika starkt. De jag minns är oftast mardrömmar som man vaknat av. Vilket inte händer så ofta. Vetenskapen säger ju att man drömmer varje natt, men att det beror på när under drömperioderna/sömnperioderna man vaknar, om man minns dom eller inte. Så jag har nog bara ändrat mina sovrutiner.

jaja.. sweet dreams everyone 

RSS 2.0