Julpanik på akademibokhandeln

Jag gjorde ett litet snabbt besök på akademibokhandeln nyss, el det var tänkt att bli ett snabbt besök. Jag kan meddela er, som precis som jag levt i en liten bubbla senaste tiden, att julpaniken är i full gång. Hujedamig vilken panik det var där inne! jag som lugnt o sansat traskat ner i mysbrallor o lång t-shirt utan att vara beredd att anfallas med armbågar högt o lågt. Väl inne i affären kom det fram en mamma i ren panik o frågade mig "JOBBAR DU HÄÄÄR?" utan att ens lyssna efter svaret.. jag fick avbryta henne med att säga.. "neej tyvärrrrr" lite vänligt men bestämt. Då ursäktade hon sig men frågade pånytt "ÄR DU SÄKER PÅ ATT DU INTE JOBBAR HÄR!?".. jag höll på att brista ut i ett gapskratt när jag insåg att det faktiskt är synd om henne. Hon hade så bråttom o var så stressad att hon inte ens hörde vad jag sa, eller ens tänkte efter vad det var HON sa. Nästan så att jag hade velat hjälpa henne ändå.. fast jag nu inte jobbar där.
En liten stund senare(för ja, ambivalent som jag är kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle ta ett guldigt kuvert el silvrigt, så det tog lite tid) utbrast det ny panik, i kassan denna gång.. "kortmaskinen gick sönder!!" ingen kunde därför betala med kort i den kassan o fick snabbt omdirigeras till två köer. Det är väl ingen fara tänkte jag, tills jag hörde en tant vråla.. "MEN JAG SKAAA INTE BETAAALA MED KOOORT!".. då hade tydligen kassören fått panik o inte lyssnat på tanten utan bara skickat henne vidare till kortkön.

Herregu tänkte jag.. vad är det meeed människor i dessa juletider?!.. handlar verkligen julen om detta? att ha total ångest för att man inte hinner handla preciiiiiiis alla julklappar. Alltså, jag trodde att det som betydde ngt var att samlas med familjen, äta god mat, kolla på kalle anka o öppna presenter. I den ordningen, alltså julklapparna är inte det som kommer först på min "obligatoriskt på julafton"-lista. Självklart är det ju ingen jul utan klappar, men denna hysteri gör det ju så otroligt avskyvärt. Stackars dessa mammor o pappor som har sån ångest att de bryter ut i ren ilska-panik-rädsla när de inplanerade minuterna inte återföljs..
Jag gav den tappra kassören ett brett leende och var jättesuperdupertrevlig. Jag vet att det kan vara skönt med snälla kunder i stressiga situationer, så man kan ju alltid hoppas att det gjorde ngt.( And by the way så blev det ett guldigt kuvert och guldiga hjärtan som jag ska klistra på brevet som skall ligga i).

Jag hoppas iaf kunna slippa uppleva denna panik fler ggr iår  o ser fram emot några dagars ledighet hemma på västkusten.

Julfest på SKHS 2007

I fredags hade skolan julfest.. kanonmysig tradition tycker jag! ettorna anordnar julfesten som ska innehålla mat och luciatåg. Ettorna detta året lyckades jättebra. De hade fixat så vi kunde vara i en lokal på KTH(Kungliga tekniska högskolan) o hade hottat till luciatåget lite med ett skelett som dansade. De hade fixat ett band som spelade oxå vilket nog låter roligare än vad det var hehe.. men men. lyckad fest ändå..
Innan festen på KTH var vi på förfest hos big. Mkt trevligt. Jag gillar förfester starkt!

Under kvällens gång så kunde jag inte låta bli att förargas av de människor som har hittat en partner i livet, men missbrukar det. De människor som av ngn anledning anser att de har rätt att vara otrogna. Varför är man då tillsammans undrar jag, när man ändå inte har fått nog av marknaden? Istället finns det massa underbara människor som inget hellre vill än att ha ngn att älska, o som minsann aldrig skulle missbruka den kärleken. Varför kan inte dessa människor få kärlek istället för de som missbrukar det? så kunde de som inte vill ha ngt förhållande hålla sig till varann o bilda en klubb eller ngt.

jaja nog grubblat om det.. här är lite bilder från kvällens gång:

        


Smittohärd i vår värld

Alltså, visste du att det år 2005 rapporterades 33 060 nyinsjuknade fall i klamydia? detta innebär att 90 personer per DAG insjuknade det året! 420 000 personer i sverige har könsherpes som de vet om, ytterligare ett högt mörkertal finns! 2006 rapporterades 677 nya fall av gonorré. Detta är bara några av alla de könssjukdomar som härjar runt om i landet o fler fall har ju uppkommit sedan dess. Det är EXTREMT många av sjukdomarna som INTE visar några som helst symtom under hela sjukdomstiden. Men som kan göra dig både steril o öka risken för cancer markant! TROTS detta, trots denna stora smittohärd som faktiskt existerar, väljer folk att ha sex utan kondom med mängder av partners, utan att ens reflektera över det. Det finns t.o.m de som veeeet att de har sjukdomar men som har sex med massa partners utan kondom UTAN att berätta det för partnern. Det är ju helt ofattbart!  Min fråga är, hur i helsike kan man vara så egotrippad o dum att man har sex med personer utan kondom när man vet att man har en sjukdom?!
Jag vet nämligen människor i min närhet som har gjort precis detta. Det är ju att medvetet öka antalet sjuka människor, medvetet göra ngn annan illa, kanske t.o.m medvetet göra en annan människa steril, och att sedan hävda att "de får väl skylla sig själva för att inte de vill ha kondom" är ju så otroligt oansvarigt att jag nästan trillar av stolen. Visst, var och en ansvarar för sig själv, inget snack om saken, men när man veeeet att man är sjuk ska man väl inte smitta andra och sen skylla på dom? eller?

Ska det vara så jäkla svårt att fixa dom där små gummitrattarna! Det finns så många människor som anser att det är "pinsamt" att inhandla skydd. Jag anser att om man är så feg att man inte kan stå för att man är en levande människa som har sex, så ska man nog inte ha sex. Andra anser att "det känns så mkt mindre med skydd" o ja, det kanske det gör, men va sjutton.. är det då bättre att få en sjukdom som man kanske senare för vidare eller som gör en sjuk? sen finns det dom som tycker att "det blir ett pinsamt avbrott" när grejen ska på, o ja det kanske det kan bli, men herreguu, antingen får man väl fixa till det så att det inte blir så pinsamt eller så får man väl inte ha sex innan båda kollat sig då. Jag vet att det inte funkar så där i verkliga livet, o det är just det som är så skrämmande. Människor väljer hellre att undvika de pinsamma avbrotten(tex) än att värna om sig egen kropp. Helt ofattbart o respektlöst mot både sig själv o ev andra.

Jag har blivit totalt nojig och kommer då iaf försöka undvika smittohärden så långt det går. Inte genom att undvika sex utan att faktiskt se till att man inte blir smittad av ngt. Risken är ju jäkligt stor om man säger så, för om alla de 33 060 personer som insjuknade i klamydia år 2005, hade sex med tex 2personer till innan de upptäckte sjukdomen(som i sin tur hade sex med ytterligare 2 personer etc) så har ju siffran vuxit till en enorm siffra! en av fem personer sägs ha kondylom utan att veta om det. Hur vet du att nästa partner inte har en sjukdom?
TÄNK EFTER NÄSTA GÅNG DU HAR SEX! det skall iaf jag göra...

duktig du!

Måste bara få säga att jag faktiskt är väldigt nöjd med denna terminen. Oavsett hur resultatet på tentorna blir så tycker jag att jag kan klappa mig själv på axeln o säga.."duktig du". Min hjärna kanske äntligen har slutat att protestera mot all ny information, kanske har den t.o.m börjat gilla att lära sig saker. De små tröga, lata hjärncellerna kanske äntligen har vaknat till liv o tränat upp sig. De har varit på "bootcamp" i ett och ett halvt år så det är på tiden. Men bättre sent än aldrig hehe.
För jag tycker verkligen att jag har varit fokuserad.. det började lite trögt men när jag väl fick tummen ur har jag pluggat med ett jämnt tempo varje dag, inklusive helger. (nästan iaf). Vi har alla varit duktiga i klassen o det känns som om klassen funnit ngn slags harmonisk pluggtillvaro. Även om det har varit pressat o mkt att göra. Fler o fler bildar studiegrupper o hjälper varandra med plugget. Även jag(!) som alltid velat plugga själv har hittat en liten studiegrupp som det funkar att plugga med. Underbart! o så här nu innan tentasvaren kommit, känns det väldigt bra. Kanske blir det en jul med massa plugg, kanske inte. Vi får se helt enkelt.

Jag har varit så insnöad i plugget att jag helt glömde bort att det var lucia. Jag som ALLTID brukar gå upp tidigt o tända ljus o äta mysfrukost till luciatåget på tvn.. jag blev måttligt förbryllad när jag vaknade i vanlig tid o skulle till skolan o fick höra att det var lucia. Inga andra tankar har funnits i skallen än plugg.. bara plugg.. har inte reflekterat över några som helst världsproblem. Lite underligt för att vara mig, men ganska skönt faktiskt haha.  

så nej.. jag har nog inget mer att skriva för tillfället än att livet rullar på i jämn takt o jag överlever... 


Fröken Rut

I helgen är jag kattvakt.. alltid lika mysigt! Rut heter lilla fröken och är en bestämd liten dam med mkt energi o guuuu så söt!

      

Hon har varit med på allt, pluggat, tittat på tv, busat, sovit och pluggat igen med L. Denna gång verkar jag inte bli lika allergisk.. kanske har min kropp börjat bekämpa allergin hehe.. hoppas hoppas.

RSS 2.0